De 13 viktigste festivaltipsene

Festival

Music-festivaler er en av de beste måtene å tilbringe en lang sommerhelg: gode venner, gode band og gode tider. Hva er det ikke å like?

Egentlig ganske mye. En festival kan raskt bli en elendig opplevelse hvis du ikke er ordentlig forberedt. Derfor har vi samlet våre topp festival tips for å sikre at du får en helg å huske – for alle de riktige grunnene.

Sjekk været
Festivaler er kjent for deres gjørme – i Storbritannia, i det minste – men det er ikke bra bare forutsatt at det blir vått, bare for å finne deg helt dårlig utstyrt for en helg med brennende solskinn. Sjekk været regelmessig før du reiser hjem, slik at du vet hva du kan forvente.

… og pakke tilsvarende.
Hvis det kommer til å regne på paraden din (festival), sørg for at du pakker de nødvendige brønnene og en god vanntett regnfrakk. Ingenting vil ødelegge helgen din som å være gjennomvåt for varigheten. Du bør også ta et par tursko for å hjelpe deg med å komme seg rundt når gjørmen blir klebrig.

Hvis det kommer til å være tørt, må du forberede deg på støv. Det kommer til å komme overalt. For mange er dette bare en irritasjon, men noen som lider av astma eller lignende forhold bør bære inhalatoren med dem til enhver tid. Du kan også vurdere å ta en ansiktsmaske (som har den ekstra bonusen for å beskytte deg mot den pervasive stanken av kropps lukt).

Plasser teltet oppoverbakke
Det er verdt å ankomme tidlig på festivalens første dag for å sikre en god campingplass. Pitching oppoverbakke betyr at du ikke vil ende opp med å synke inn i en mose hvis regnet blir veldig dårlig. Det kan også stoppe andre væsker som løper nedoverbakke og inn i teltet ditt …

Ta et kast med binposer
Uansett vær, er den ydmyke binposen sentral for så mange festivalhacker. Du kan laste dine eiendeler inn i en for å holde dem tørre inne i teltet ditt, ha på deg som en midlertidig regnfrakke i en klemme, og bruk dem til å holde leirplassen rent og ryddig.

Ta våtservietter
Våtservietter er en av de mest allsidige festivalen: Frisk opp dine stramme armhuler, ryd slam fra telefonskjermen, tørk ned et toalettsete før bruk, rengjør hendene dine før du spiser … bære dem med deg til enhver tid, og du vant ‘ Ikke angre på det.

Ta sandwichposer
Du vil nok ikke ha en matpakke med deg på en festival, men re-sealable sandwichposer er et viktig element for å holde dine eiendeler trygge og tørre. Ved første øye med regn, forsegl bare telefonen, pengene og alt annet viktig inne i en pose og lomme den. Sortert.

Bruk solkrem
Å stå i et åpent felt i flere timer er den perfekte måten å få solbrent på. Foruten at det er dårlig for helsen din, kan det også gjøre resten av helgen helt elendig. Selv om værmeldingen er for regn, bruk solkrem (helst faktor 30 og høyere) bare i tilfelle skyen bryter.

Leir nær et gjenkjennelig landemerke
Feltet kan være fint og tomt når du ankommer, men det kommer snart til å fylle opp med nesten identiske telt. Å sette opp leir i nærheten av et opplagt landemerke – som en sti eller toalettblokk – gjør det mye enklere å navigere hjem når du er litt verre for slitasje. Husk at du må kunne finne den i mørket.

Bær en fakkel med deg
Et landemerke er ikke bra hvis du ikke kan se det. En lommelykt (eller enda bedre, en forlygte) vil gjøre det enklere å finne leiren din. Det er også nyttig å gå på toalettet om natten, eller bare for å finne ting inne i teltet.

Ikke stole på telefonens lys – sjansen er at du kommer til å gå tom for batteri på et tidspunkt.

Musikkfestival venner sitter
Pakke en bærbar telefonlader
De fleste festivaler tilbyr i disse dager ladingpunkter på stedet, men det er ikke verdt å kjøre i flere timer bare for å kunne oppdatere Instagram. Pakking av en bærbar reiselader betyr at du kan holde telefonen i live uten å gå glipp av noe moro.

Ikke bruk stoffer
Vi er ikke dine foreldre, men det er så mange grunner til å unngå narkotika på en festival. Hvis du kjøper på stedet, har du virkelig ingen anelse om hva du får. Det er utrolig enkelt å bli skilt fra vennene dine og tapt i mengden. Og hvis noe går galt, kan du være langt fra medisinsk hjelp.

Dette er en av våre viktigste festival tips. Det er bare ikke verdt risikoen.

Dra tidlig eller sent
Ved slutten av en festival blir du utmattet, skitten og lukter som en kamel underside. Det siste du vil ha er å sitte fast i den uunngåelige flaskehalsen av folk som desperat prøver å gå tilbake til det siviliserte samfunnet. Stå opp tidlig for å unngå forelskelsen, eller sov om en stund og vent til massene har tynnet ut.

Hvis alle de ovennevnte høres ut som et mareritt …
… vurdere å bo på et hotell i stedet for camping. Ja, det er ikke hele festivalopplevelsen. Men hvis du bare vil nyte noen band uten deprivasjon, er det verdt å tilbringe litt mer for et stille, trygt rom og en ren, myk seng.