En bloggers guide til festivalmat på et budsjett

Festivalmat er generelt bra i dag – men det kommer ikke billig. Food blogger Niamh Shields gir henne råd om alternativ utendørs spise

i løpet av fem dager på Glastonbury festival, kan du ende opp med å bruke £ 100 eller mer på mat og drikke alene. Hvem ønsker å hoste opp 8 pund for litt pasta eller en middelmådig falafel? Nei takk. Mens det er alt bra og godt å hengi seg i gaten maten som tilbys, hva om du ikke har råd til å spise ute for hvert måltid?

Matlaging på en festival på et budsjett lyder som arbeid, men det er helt verdt – og tør jeg si, mer moro. En stilk under oppstillingen er en flott mulighet til å slå opp et velsmakende måltid som ikke truer bankens balanse.

Ta med venner

Syv festivalgruver og hvordan å unngå dem

Spred kostnaden for matlaging mellom en vennegruppe, og det vil ikke være for kjære. Du kan kjøpe en liten bærbar campingovn online for under £ 10. Ta med en ekstra gasboks, stekepanne, et lite skjærebrett, noe plastbestikk (metallkniver er ofte forbudt), en treskje og noen solide piknikplater og kopper. Enkel oppvaskmiddel og tehåndkle er også nyttige.

Glem kjøleskapet
Ta med ingredienser som ikke trenger kjøling: herdede kjøtt som chorizo ​​(den tørrere typen, ikke frisk) og hermetiske tomater (helst med en ringtrekk) er en absolutt frelser. Kokosmelk er fab for en rask karri laget med tofu-pakker kjøpt fra sokkelen og en god karripasta. Pak disse med veg som brokkoli eller kale som vil overleve turen og krever ikke lang matlaging. (Kale kan være hipsterens beste venn i dag, men det kan fortsatt kjøpes billig.)

Gode ​​egg
Egg er kjempefint verdi for pengene, en solid proteinkilde, og de går med noe. Pre-cooked er bra for raske snacks og salater, og de er spesielt gode når de er stekt i en panne med en saus til brunsj (se oppskriften min nedenfor). Pak forsiktig, og ta med mye.

Banan smoothie bolle med frukt pålegg.
Facebook Twitter Pinterest Banan smoothie bolle med fruktpålegg.

Takterrasse behandling
Bananer er avgjørende for festivalen bakhengere, da de hjelper til med å fylle opp kaliumet som er utarmet etter å ha drukket mye alkohol. Bananer vil også holde blodsukkeret opp og vil hjelpe deg med å håndtere sultpangs. Legg til honning og linfrø og en liten kokosmelk for en improvisert festival smoothie bolle. Jeg liker å legge til nøtter og frø. Prøv Instagram hvis du leter etter inspirasjon, og gå så pen eller så glamorøs som du vil.

Andre nødvendigheter
Ikke glem din matolje og salt – livet smaker så mye bedre med dem. Ta også med pepper, hvis du liker det, og krydder vil løfte dine egg egg raskt. Krydder er en glimrende og rimelig måte å gjøre mat smak bedre. Spansk paprika og spidskommen er krydder som jeg ikke kunne være uten.

Ta tak i granola
Ta med et stort badekar med granola og frukt og bland dem med kokosmelk til et enkelt måltid. De smaker godt, de trenger ikke kjøling og de fyller deg også.

Scouting for mat
Noen festivaler har strengere retningslinjer for mat enn andre, så det er uunngåelig å kjøpe mat på stedet i noen tilfeller. Hvis du har lyst på å plaske ut på boder, se hvem som gjør den beste maten ved å sjekke inn på Instagram. Du kan gjøre dette ved å klikke gjennom festivalens hashtag eller festivalstedet. Dette er en fin måte å se hva som tilbys før du forplikter deg til å bruke pengene dine – spesielt hvis det er en virkelig stor festival.

Min favoritt festivaloppskrift: brunsjegg med chorizo
En festivalbrunch vil hjelpe deg å lette deg inn i dagen forsiktig, i stedet for å trekke inn i hovedgrunnen sulten, måtte bli med en lang kø, og avskjære med mye penger. Egg er økonomisk, og en tin med tomater er god verdi og fullpakket med vitamin c. Å legge til en liten chorizo ​​gir din brunsj den basen som din festival morgen trenger.

 

Brunsjegg med chorizo.

For 2

4 egg
2 x 400g blommer tomater
300g chorizo, hakket i biter
2 ss spansk paprika
4 vårløk, finhakket
2 ss flatblad persille, grovhakket
1 ss sukker
Klem av sitron
Noen olje til matlaging
Salt for krydder
Krustet brød

1 Brenn opp campingovnen og sett en panne på den.

2 Legg en spiseskje olje over middels varme og legg til chorizoen. Rør i et par minutter, og legg deretter blikkene tomater, paprika, sukker og en klemme på sitron. Sukkeret og sitron balanserer tinnigheten av tomatene og forbedrer smaken. La det lage mat i 15 minutter.

3 Ved hjelp av treskjeen skaper en om gangen et hull for hvert egg, og knekker hver. Baste egghvittene med sausen mens de lager mat med en skje.

4 Når egget er tilberedt til din smak, server med et sprinkling av persille og vårløk og litt sprø brød for å dyppe i eggeplommen og moppe all den herlige sausen opp. Nyt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *