Hva er fremtiden for musikkfestivaler?

Dette året så noen av de vakreste og mest fantastiske festivalhendelsene på rekord, med Kanye West utropte seg selv den største rockstaren på planeten i Glastonbury, til Calvin Harris, som blåser generatorer på V Festival.
Men en av de mest merkbare forskjellene mellom årets festivaler og de som gikk forbi, var de store fremskrittene innen teknologi som ble ansatt av både arrangører og deltakere.

Med RFID-armbånd fullt ut vedtatt av Coachella og Tomorrowland, har hologram forestillinger på CrazeFest og bruken av beacons stort sett overalt 2015 festivaler blitt galne sprang siden den aller første Glastonbury-festivalen for 45 år siden.

Så hva skal morgendagens festivaler se ut?

Oppveksten av brukbar teknologi

Mens det fortsatt ikke er overalt, har RFID-armbåndet vært kjent for festivalbransjen i noen år nå, og er nesten fullt ut vedtatt av Coachella og Tomorrowland.

Wristband fungerer i hovedsak som en strekkode som din billettinformasjon, betalingsalternativer og sosiale medier-kontoer kan alle være koblet til.

Klart som dette settet blir mer vanlig, er mulighetene for annonsører, markedsførere og leverandører stort.

Ikke bare at festival arrangørene kan samle sanntids tilbakemelding på deres arrangement som gjester tar til sosiale medier, for eksempel å klage på mangel på toaletter i et område av lokalet. Det hjelper også arrangørene med å redusere kostnadene, da færre ansatte trengs for å behandle ankomster og avganger, og hjelper selvsagt med å kutte ned på kriminalitet som folk har færre eiendeler å stjele.

I fremtiden er det sannsynlig at disse armbåndene vil virke enda mer som en datautvinningsenhet som gjør det mulig for merkevarene å ansette sanntidsmålretting til festivalgjester.

Live streaming og avansert videoteknologi

Med store fremskritt i droner og videokonferanse kan festivalarrangører ta opp videoer og bilder av konserter som vil kunne transportere deltakere tilbake til det øyeblikket de var der, eller lokke fremtidige gig-spillere til neste års arrangement.

I tillegg til dette kommer adventen til teknologier som Oculus Rift som kommer til å bli utgitt neste år, at i fremtiden vil wannabe-festivalen ikke engang måtte forlate sine sofaer for å oppleve arrangementet, med arrangører som kanskje tilbyr to tier billettsystemer for faktisk og virtuell oppmøte.

Bilde fra gettyimages

Slutten på camping

Bilde fra gettyimages

Med kostnaden for festivalbilletter øker hvert år, flere og flere mennesker behandler en festivalhelg som ferie i stedet for en rask muddy pause, og som sådan vil ha en god natts søvn.

John Morley, direktør på Spaceships Rentals, en campingvognstjeneste, sa: “For bare noen få år siden var det bare ett overnattingsalternativ for festivaler, og det var i telt. I dag har de fleste arrangementer en rekke alternativer for overnatting – fra yurts til 5-stjerners midlertidige hoteller.

“Å ha din egen plass til å trekke seg tilbake på slutten av en lang dag betyr at du er bedre uthvilt og kan våkne opp neste morgen klar til å komme tilbake til hovedstadiet. En nylig Glastonbury-kunde fortalte oss at vi bodde i en campingvogn i stedet for et telt, og ga dem en helt annen opplevelse, da de kunne fokusere bare på å nyte musikken i stedet for å se frem til å forlate festivalen for en god natts søvn og en varm dusj.

Grønneste festivaler ennå

Nesten på polar motsatt av tech bonanza, er betydningen mange festivaler legger på bærekraft.

Med Shambala-festivalen i Northamptonshire som har et totalt forbud mot flaskevann, vil Wood Festival bare installere 100% resirkulerbare loos og større festivaler som Lattitude, Womad og Glastonbury med historiske grønne verdier i morgen, festivalens folkemenn vil forvente dette fra deres festivaler.I fremtiden vil vi se at festivaler blir en merkelig hybrid av super avansert teknologi kombinert med gammeldags bærekraft, alt selvfølgelig drevet av fornybar energi.

Et trekk i andre land

Romskipet John Morley igjen: “Flere og flere mennesker finner bedre verdi på europeiske festivaler. Ofte er oppstartene enda bedre enn deres britiske ekvivalenter. Vi finner mange kunder kombinere en festival med noen dagers ferie på vei til og fra deres europeiske festival, da de kan bruke våre campingvogner til å kjøre og sove der de ønsker det. Folk liker også ideen om å få litt garantert sol over en festivalhelg, i stedet for å spille på en britisk festival som kan være solrik eller storme uansett årstid det faller. “