Hvordan velge bredbåndsleverandør

Du må vurdere mer enn bare kostnadene når du velger bredbåndsleverandør – her er hva annet du bør tenke på.

Når du melder deg på en ny bredbåndsavtale kan det være ganske forpliktelsen, med kontrakter som går i opptil to år.

Tenk deg at du er innelåst i en kontrakt de neste 18 månedene, bare for å finne at avtalen ikke er så bra som du først trodde.

Kanskje du angrer på at du ikke har inkludert TV i en bunt, eller hastighetene viser seg å være for trege for streaming av video eller spill, og du ønsker at du ville valgt fiberoptisk bredbånd. Du har visse rettigheter til å kansellere, men det kan koste deg kjære, så det er bedre å få ting helt fra begynnelsen av – slik velger du riktig bredbåndsleverandør for deg.

Viktige punkter

  • Hvis du sammenligner bredbånd, vil du finne det billigste alternativet, men sørg for at det absolutt er riktig for deg
  • Sjekk at den valgte avtalen din har tilstrekkelig hastighet og nedlastingsgrenser, spesielt hvis du ser på videoer eller spiller spill online
  • Vurder om et pakke passer for deg, men ikke la det begrense valgene dine
  • Velge den billigste bredbåndsleverandøren
  • Hvis du bare trenger en grunnleggende hastighetsforbindelse og hjemmet ditt ligger i nærheten av en telefonsentral, er det fornuftig å bare sammenligne bredbåndstilbud i ditt område og gå etter den mest kostnadseffektive.

Men still deg noen spørsmål først: planlegger du å flytte før kontrakten er opp? Trenger du en raskere tilkobling? Er du i et landlig område der standard ADSL-bredbånd vil være for treg til å fungere ordentlig?

Å svare ja på noe av dette, kan få deg til å rute den dagen du tok ut bredbåndskontrakten, med måneder med langsom hastighet eller å måtte stenge opp et avbestillingsgebyr.

Kjøp billig, kjøp to ganger sier de. Det er ikke alltid slik at den billigste avtalen vil være galt for deg, men veier opp dine behov nøye før du signerer bort forbindelsen i løpet av de neste 18 månedene.

Hvordan sammenligne bredbåndspriser

Når du søker etter bredbåndstilbud med comper.no, kan du velge å sortere etter pris basert på første års kostnad, gjennomsnittlig månedskostnad eller totale avtalekostnad.

Hvis du velger “gjennomsnittlig månedlig pris”, vil du få den overordnede beste verdi-avtalen hvis du bare ser på kostnader og du ikke trenger å bytte igjen snart.

‘Total kontraktskostnad’ er nyttig hvis du har øye med en viss avtalelengde – et år, si – mens første års kostnad vil presse avtaler med høyere oppsettskostnader i starten av rangeringen.

Velg en bredbåndsleverandør som er rask nok

Selv om prisen er et bra sted å starte, er det ikke alt og slutt for å velge bredbåndsleverandør.

Mange av oss går langt utover grunnleggende surfing og har behov for hastigheter som støtter filmkvelder, spill, fangst-TV og et passende antall YouTube-kattevideoer.

Ved å bruke en bredbåndshastighetskontroll vil du fortelle deg om hva slags hastighet du kan forvente, så kan du bestemme om ADSL er tilstrekkelig eller om fiber passer til regningen.

Hvis du er uheldig nok til å være for langt fra sivilisasjonen til å få en anstendig fast kabelforbindelse, kan det hende du må vurdere satellittbredbånd for å få de hastighetene du trenger.

Husk at kontrakter kan virke lange og ensomme når du er innelåst med en mangelfull tilkobling, så få denne biten helt fra begynnelsen.

Velg riktig avtalelengde

Siden mai 2017 har bredbåndsleverandørene fått forbud mot å binde kunder til kontrakter som er lengre enn 24 måneder av EU-kommisjonen, † men to år er fremdeles en betydelig kontraktslengde.

Hvis du er en kløende fot, kan det hende at en to-årskontrakt ikke passer for deg, da det kan bety å betale avbestillingsgebyr hvis omstendighetene dine endres.

Mens de fleste kontrakter er 12 eller 18 måneder, er det en måneds kontrakter tilgjengelig i noen områder som er spesielt egnet for engasjementsfober eller kanskje studenter som ønsker bredbånd i delte hus.

Når du bruker vår sammenligningstjeneste, kan du filtrere resultatene i henhold til ønsket avtalelengde.

Kjenn grensene dine

Bredbåndskontrakter uten nedlastingsgrense blir stadig vanligere, men du vil fremdeles finne de billigste tilbudene som begrenser hastighet.

Hvis du velger en av disse ubegrensede bredbåndsavtalene, må du sørge for at du ikke går over grensen, ellers kan det gå dyrere. Hvis du noen gang bruker tilkoblingen din for å se på TV, kan du oppleve at du forbruker godtgjørelsen overraskende raskt.

Ditt område

Bredbåndet som er tilgjengelig for deg, vil i noen grad være definert til området du bor i.

Ulike bredbåndsleverandører betjener forskjellige områder, så for eksempel kan det hende at du ikke kan få kabelbredbåndtjenester som Virgin Media hvis du er på landet.

Andre tilbydere, for eksempel Plusnet, vil ha områder i landet som de kan levere til billigere enn andre, så du kan finne bedre avtaler med forskjellige leverandører i forskjellige områder.

Vurder pakkeløsninger

Hvis du er en multimedia-forbruker, kan det være lurt å finne en praktisk pakke som inkluderer bredbånd, TV og hjemmetelefon fra samme leverandør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *